Om webbplatsen

 

Kansakunnanomaisuutta.fi är Finlands Banks webbplats som presenterar verk ur centralbankens konstsamling, huvudbyggnaden och den konstutställning som ordnas med anledning av Finlands 100-årsjubileum. Webbplatsen öppnades i januari 2017.

För innehållet ansvarar Finlands Bank. Läs också användarvillkoren för webbplatsen.

Webbplatsens utformning och funktioner

På förstasidan visas plock ur Finlands Banks konstsamling på en tidslinje. I avsnittet Verk presenteras samma verk i en gallerivy. I båda vyerna kan verken grupperas enligt innehållsmässiga kriterier.

I avsnittet Lyssna är det möjligt att lyssna på museidirektör emeritus Markku Valkonens presentationer av utvalda verk. I avsnittet Huvudbyggnad presenteras Finlands Banks huvudkontor i Kronohagen i Helsingfors. I avsnittet Om utställningen redogörs för Finlands Banks konstutställning i januari 2017.

Under huvudmenyn syns en röd linje, som visar var du är på webbplatsen. Uppe till höger på sidan finns länkar till de olika språkversionerna. Länkar på webbplatsen är markerade med blått eller rött. På förstasidan finns också vita rubriklänkar. Bilderna av verken kan öppnas i helskärmsläge. Sidor med konstverk kan delas till tjänster i de sociala medierna via delningsikonerna på sidorna.

Bilderna på webbplatsen

Finlands Bank innehar rättigheterna att presentera bildmaterialet på webbplatsen. Uppgifterna om upphovsrätten till bilderna anges invid respektive bild. Läs mer om upphovsrätten.

Tekniska förutsättningar

Kansakunnanomaisuutta.fi har utformats som en responsiv webbplats som anpassas efter olika enheter och skärmstorlekar.

Vid det tekniska genomförandet har vi följt de allmänt tillämpade W3C-standarderna. Med hjälp av dem kan man säkerställa en lång livscykel för webbplatsen och att den fungerar på samma sätt med alla allmänt använda webbläsare (Internet Explorer, Safari, Mozilla, Firefox och Chrome).

Läs om användningen av cookies.

Wepplatsen har utformats av Staart Oy.

Upphovsmän

Text: Markku Valkonen, Vilhelm Helander
Fotografier: Peter Mickelsson, Jaakko Koskentola
Projektchef: Eira Heinämies
Övrigt team: Petri Uusitalo, Eeva Kristiina Lahtinen

Synpunkter

Du kan lämna in synpunkter om webbplatsen via e-post på adressen info(at)bof.fi. Officiell post ska skickas till registraturen på e-postadressen kirjaamo@bof.fi.