Tietoa sivustosta

 

Kansakunnanomaisuutta.fi on Suomen Pankin sivusto, jossa esitellään keskuspankin taidekokoelman teoksia, päärakennusta ja 100-vuotisen Suomen kunniaksi järjestettyä taidenäyttelyä. Sivusto avattiin tammikuussa 2017.

Sivuston sisällöstä vastaa Suomen Pankki. Voit tarkastella myös sivuston käyttöehtoja.

Sivuston rakenne ja toiminnot

Etusivulla näytetään Suomen Pankin taidekokoelman valittuja teoksia aikajanalla. Teokset-osiossa samat taideteokset esitellään gallerianäkymässä. Molemmissa näkymissä teoksia voi ryhmitellä sisällöllisten valintakriteerien mukaan.

Kuuntele-osiossa on mahdollista kuunnella museonjohtaja emeritus Markku Valkosen ääniesittelyjä valituista teoksista. Päärakennus-osiossa esitellään Suomen Pankin pääkonttori Helsingin Kruununhaassa. Näyttelystä-osiossa kerrotaan Suomen Pankin tammikuussa 2017 järjestämästä taidenäyttelystä.

Päänavigaation alla näkyy punainen viiva, joka osoittaa sijainnin sivustolla. Sivuston oikeassa yläkulmassa on linkit eri kieliversioihin. Sivuston linkit tunnistat sinisestä tai punaisesta väristä. Etusivulla on myös valkoisia otsikkolinkkejä. Teoksien kuvia voi katsella Koko ruutu -tilassa. Teossivuja voi jakaa sosiaalisen median palveluihin sivuilla olevien jakokuvakkeiden kautta.

Sivuston kuvat

Suomen Pankilla on oikeudet kuva-aineiston esittämiseen sivustolla. Tiedot kuvien tekijänoikeuksista on kirjattu kunkin kuvan yhteyteen. Lue lisää tekijänoikeuksista.

Tekniset suositukset

Kansakunnanomaisuutta.fi-verkkosivusto on suunniteltu responsiiviseksi huomioimaan eri päätelaitteet ja näytön koot.

Teknisessä toteutuksessa on noudatettu alalla yleisesti käytössä olevia W3C-standardeja. Niiden avulla voidaan varmistaa sivuston pitkä elinkaari sekä se, että sivusto käyttäytyy samalla tapaa yleisesti käytössä olevissa www-selaimissa (Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox ja Chrome).

Lue evästeiden käytöstä.

Sivuston on toteuttanut Staart Oy.

Tekijät

Tekstit: Markku Valkonen, Vilhelm Helander
Valokuvat: Peter Mickelsson, Jaakko Koskentola
Projektipäällikkö: Eira Heinämies
Muu tiimi: Petri Uusitalo, Eeva Kristiina Lahtinen

Palaute

Voit antaa sähköpostitse palautetta sivustosta osoitteeseen info(at)bof.fi. Virallinen posti tulee lähettää kirjaamon sähköpostiosoitteeseen kirjaamo(at)bof.fi.